Goizuetako 1753ko sermoia: edizioa eta azterketa - Reguero Ugarte, Urtzi (Anuario del Seminario de Filología Vasca "Julio de Urquijo", 2015)
Saio honetan 1753an Goizuetan idatzitako euskarazko sermoi baten edizioa eta hizkuntza-azterketa dakartzagu. Edizioa filologikoa da eta testua bere osotasunean ulertzen laguntzeko oharrak ditu. Bestetik, hizkuntza-azterketan dialektologiaren eta hizkuntzaren historiaren aldetik interesgarri diren ezaugarriak aztertu ditugu. Ondorioetan Goizuetako orduko euskararen lekukotasuna izan daitekela erakutsi dugu.