Arrain gelatinan oinarrituriko film biodegradagarriak
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##
Argitaratua
19-03-2014
Alaitz Etxabide
Itsaso Leceta
Pedro Guerrero
Koro de la Caba
Laburpena
Arrain gelatinan oinarrituriko filmen propietateak hobetzea da lan honen helburua. Alde batetik, film hauek biodegradagarriak direnez, ingurumenerako mesedegarriak izan daitezke; bestetik, arrain-industriaren hondakinetatik prestatuak direnez, balio erantsia ematen zaie hondakinei. Gainera, film hauek jangarriak izanik, janari-ontzietarako erabil daitezke. Beraz, aplikazio honetarako propietateak egokitzeko asmoz, gehigarri naturalak sartu dira filmen formulazioetan. Lan honetan gehigarri kantitateak nahiz tenperaturak filmen propietateetan duten efektua aztertu da eta frogatu da erabilitako gehigarriak eragin onuragarria duela.
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Keywords
gelatina, laktosa, Maillard erreakzioa, ontziratzeko filmak.
Zenbakia
Atala
Ale Arrunta
(C) UPV/EHU Press
CC-BY-NC-SA