Arrain gelatinan oinarrituriko film biodegradagarriak

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##

Argitaratua 19-03-2014
Alaitz Etxabide Itsaso Leceta Pedro Guerrero Koro de la Caba

Laburpena

Arrain gelatinan oinarrituriko filmen propietateak hobetzea da lan honen helburua. Alde batetik, film hauek biodegradagarriak direnez, ingurumenerako mesedegarriak izan daitezke; bestetik, arrain-industriaren hondakinetatik prestatuak direnez, balio erantsia ematen zaie hondakinei. Gainera, film hauek jangarriak izanik, janari-ontzietarako erabil daitezke. Beraz, aplikazio honetarako propietateak egokitzeko asmoz, gehigarri naturalak sartu dira filmen formulazioetan. Lan honetan gehigarri kantitateak nahiz tenperaturak filmen propietateetan duten efektua aztertu da eta frogatu da erabilitako gehigarriak eragin onuragarria duela. 

Abstract 160 | PDF Downloads 184

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Keywords

gelatina, laktosa, Maillard erreakzioa, ontziratzeko filmak.

Atala
Ale Arrunta